67. Ljetne priredbe: Komedija Večernja škola Željka Pervana - Posljednja Večernja

U dramski dio 67. Ljetnih priredbi uvodi kultna Večernja škola Željka Pervana, i to s oproštajnom predstavom Posljednja Večernja, koja će u Krku gostovati u srijedu, 28. lipnja 2023. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati. Cijena ulaznice iznosi 20,00 eura.

Najpopularniji humoristični serijal svih vremena - Večernja škola - nakon dugih 15 godina ponovno je okupio svoje junake i krenuo na oproštajnu turneju Hrvatskom. A u samo četiri mjeseca, predstavu Posljednja Večernja pogledalo je više od 20 tisuća ljudi, s time da se turneja se nastavlja i tijekom ljetnih mjeseci.

Profesor Maksimilijan Jure Kučina (Željko Pervan) i njegovi učenici Blaž (Damir Folnegović), Antimon (Ahmed El Rahim), Denis (Mladen Horvat) i Aljoša (Zlatan Zuhrić-Zuhra) u svaki od gradova domaćina donose originalne skečeve, praćene salvama smijeha.

 

 

 

 

Nedavno su gostovali u Zagrebu gdje su oborili rekord posjećenosti, do posljednjeg mjesta rasprodavši Cibonu. Nikada ni jedna predstava u Hrvatskoj nije okupila toliko posjetitelja kao što je bio slučaj s Posljednjom Večernjom u Ciboni, a junaci Večernje škole dočekani su i ispraćeni stajaćim ovacijama više od pet tisuća ljudi.

Inače, oproštajna turneja započela je početkom godine, točnije 17. veljače u Slavonskom Brodu, a u međuvremenu su dobro raspoloženi dečki obišli Čakovec, Rijeku, Osijek, Karlovac, Zadar, Split, Koprivnicu, Vukovar, Požegu, Našice, Šibenik, Zagreb, Ivanić Grad i mnoge druge gradove, a gostovanje su zabilježili i u susjednoj Bosni i Hercegovini - Mostaru i Sarajevu. Rasprodane sportske dvorane, euforična publika, neočekivani gosti i neponovljivo dobra atmosfera obilježili su baš svako pojavljivanje originalne postave Večernje škole.

Vijest da su se junaci Večernje škole ponovno okupili zaista je brzo odjeknula među brojnim fanovima ovog dugovječnog humorističnog serijala. A o tome kako su nakon velike pauze došli na ideju da se iznova okupe, otvoreno je progovorio upravo Pervan: Nismo mi došli na tu ideju, nego smo sve ove godine bili pod ogromnim pritiskom, jer stalno su nas pitali - ej kad' ćete opet? A da nisu pogriješili potvrđuje srčana publika koja puni sportske dvorane od samog početka turneje i junake Večernje škole dočekuje uz ovacije. A Pervan doista, već više od tri desetljeća, s punim pravom slovi za vodećeg i najkarizmatičnijeg hrvatskog komičara. Još od nastanka Zločeste djece i preko legendarne Večernje škole, pa sve do Pervanovog dnevnika i novijih predstava poput Na komadiću Europe i Ljubav i zloba, Pervanovi projekti, stand up nastupi i predstave uredno ruše rekorde popularnosti gdje god da se pojavi.

Duhovit se ne može postati, ali ni prestati biti duhovit, tvrdi Željko Pervan, a on je, bez pretjerivanja, zajedno sa svojim učenicima u Posljednjoj Večernjoj možda i najduhovitiji dosad!

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Ulaznice za sve programe Ljetnih priredbi kupuju se na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 22.00 sata (od 16. lipnja, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata). U suprotnom, ulaznice se mogu rezervirati telefonom na 051 220 041.