67. Ljetne priredbe: Komedija Istrijanske navade, Teatra Naranča

U nastavku kazališnog programa 67. Ljetnih priredbi publika će u ponedjeljak, 07. kolovoza 2023. godine, s početkom u 21.30 sati, moći uživati u urnebesnoj komediji Istrijanske navade kreiranoj u produkciji pulskog Teatra Naranča, u sklopu Scene 15+. Cijena ulaznice iznosi 15,00 eura.

Bračni par, Vinko i Marija pokušavaju u zadnji trenutak pripremiti sve za dolazak prvih turista i dok im u tome pomažu zanimljivi likovi poput susjede Slavonke, poštara, te djevojke Tine iz grada, probleme im stvaraju baba Fuma i barba Mario. Tu su i strani turisti koji će se upoznati sa starim istarskim običajima te publiku, pritom, nasmijati do suza. Kako će naši likovi riješiti problem viška gostiju, tj. manjak soba te do kojih će sve rješenja doći u hodu, znaju samo oni!

Ovu komediju s elementima vodvilja i dinamičnim scenama, donose glumci i autor hit predstave Moje istrijansko korona vjenčanje koja je diljem Istre i Kvarnera napunila dvorane i ljetne scene više od 40 puta, ostavši u dobrom sjećanju svima koji su je pogledali.

Tekst Istrijanskih navada potpisuje Goran Mihovilović, režiju Majkl Mikolić, dok u predstavi igraju Majkl Mikolić, Katja Rabar, Irin Šime Rabar, Hana Schonfeld (ili Matilda Nikić), Vlatka Rubil i Gea Gallo. Scenografija je djelo Luke Juričića, kostimi Valentine Ferlin-Živić, dok se za scenski pokret pobrinula Katja Rabar.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Ulaznice za programe ovogodišnjih Ljetnih priredbi kupuju se na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata (od 27. srpnja, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata). U suprotnom, ulaznice se mogu rezervirati telefonom na 051 220 041.