66. Ljetne priredbe: Komedija Stambeno pitanje, Scena Gorica

Nastavak kazališnog programa 66. Ljetnih priredbi, donosi novu komediju Stambeno pitanje nastalu u produkciji Gradskog kazališta Scena Gorica, a koja će se održati u ponedjeljak, 04. srpnja 2022. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati. Cijena ulaznice iznosi 80,00 kn.

Predstava Stambeno pitanje nastala je prema drami Susjedi poznate hrvatske književnice Snježane Babić Višnjić, a u maniri vrhunske komedije, prati dva bračna para u njihovoj borbi oko nekretnine, tj. stana na koji oba para misle da polažu nasljedno pravo. Na sceni se tako običnim ljudima najjednostavnije životne situacije pretvore u pravu horor priču koju autorica teksta znalački iznosi na vrlo duhovit način. Parove utjelovljuju afirmirani glumci Đorđe Kukuljica, Anita Matić Delić, Mladen Kovačić i Mia Krajcar. Režiju i dramatizaciju teksta potpisuje Ivan Leo Lemo, scenografiju Vesna Režić, kostimografiju Mirjana Zagorec, dok je autor glazbe Zvonimir Dusper, a oblikovatelj svjetla Martin Šatović. Ovom je predstavom drama Susjedi po prvi put postavljena na kazališne daske.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

Ulaznice za programe ovogodišnjih Ljetnih priredbi kupuju se na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, Josipa Jurja Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata. U suprotnom, ulaznice se mogu rezervirati telefonom na 051 220 041.