65. Ljetne priredbe: Predstava za djecu Ljepotica i zvijer

Treći ovogodišnji program namijenjen najmlađim posjetiteljima 65. Ljetnih priredbi, predstava Ljepotica i zvijer (4+) nastala u produkciji pulskog Teatra Naranča, održat će se u srijedu, 04. kolovoza 2021. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 20.30 sat. Cijena ulaznice iznosi 30,00 kn.

Ova kazališna igra inspirirana proslavljenom bajkom Charles Perraulta, donosi uzbudljivu priču o Ružinom carstvu u kojem obitava mladi, ali i pomalo oholi Princ. Jedne kobne noći, Zlobnica Čarobnica pretvori ga u Zvjersku Zvijer, a njezine čini može dokinuti tek iskrena ljubav, tj. trenutak kada ga djevojka prihvati takvim kakav jest te zavoli više od sebe. Tada će iznova postati čovjekom! Jednog dana tmuran oblak nadvije se na šumu Zvjersku i padne obilna kiša, a u dvoru Zvjerskom sklonište potraži Najljepša među najljepšima... Hoće li se ona, naposljetku, zaljubiti u Zvijer, vođena njegovom dobrotom i pažnjom, i tako začaranog Princa osloboditi zlih čini i strašnog izgleda, doznajte u raskošno produciranoj predstavi čiji tekst potpisuje Igor Bojović, a režiju Boro Stjepanović. U predstavi glume Monika Berberović, Luka Juričić i Majkl Mikolić, dok je kostimografija djelo Uroša Raguža i Valentine Ferlin-Živić, scenografija Lene Modrušan, maske Marine Štembergar i Lene Modrušan, a glazba Uga Koranija i Teodora Tianija.

S obzirom na trenutne epidemiološke prilike, organizatori mole da se ulaznice za kazališne predstave kupuju na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, J. J. Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata, a sve kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi na blagajni (tj. ulazu) Scene Zidine. U suprotnom, ulaznice se, ali samo iznimno, mogu rezervirati telefonom na 051 220 041. Također, potrebno je voditi računa o tome kako će broj ulaznica biti ograničen s obzirom na smanjeni broj mjesta, radi provođenja epidemioloških mjera. Na ulazu u gledalište svi posjetitelji moraju predočiti COVID potvrdu, odnosno potvrdu o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka i Vinarija Katunar.