65. Ljetne priredbe: Komedija Savršeni partner

Novo poglavlje dramskog programa 65. Ljetnih priredbi, čini komedija Savršeni partner nastala u produkciji popularnog Teatra Gavran, a koja će se održati u srijedu, 11. kolovoza 2021. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati. Cijena ulaznice iznosi 80,00 kn.

Mlada poslovna žena Tina nezadovoljna svojim dugogodišnjim partnerom javlja se na natječaj znanstvenice Barbare koja je konstruirala savršena muškarca androida o kakvom sanja svaka žena. Kako izgleda odnos suvremene žene i savršenog muškarca otkrijte u novoj komediji Mire Gavrana, najizvođenijeg hrvatskog kazališnog pisca u zemlji i inozemstvu. Sjajna glumačka ekipa i vrhunska režija jamac su neobičnoj predstavi za kazališne sladokusce! Podsjećamo da je 2012. godine Gavran pred publiku izišao s komedijom Lutka u kojoj se pojavio simpatični ženski android Stela. U nepunih osam godina od praizvedbe u New Yorku do svečane 20. premijere u Beču, Lutka je zaigrala diljem svijeta osvojivši naklonost publike. Sada, u Savršenom partneru, možete upoznati otkačenog muškog androida Davida uz čiju pomoć će muško-ženski odnosi biti prikazani iz bitno drugačije perspektive. U ovoj zanimljivoj predstavi čija je režija povjerena Slađani Kilibardi, a dramaturgija Dini Vukelić, glume: Lana Gojak Bajt (ili Ana Vilenica), Sven Jakir i Kristina Krepela. Scenografija je djelo Valentine Crnković, a kostimografija Hane Letice, dok je za scenski pokret bila zadužena Tamara Savićević.

S obzirom na trenutne epidemiološke prilike, organizatori mole da se ulaznice za kazališne predstave kupuju na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, J. J. Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata, a sve kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi na blagajni (tj. ulazu) Scene Zidine. U suprotnom, ulaznice se, ali samo iznimno, mogu rezervirati telefonom na 051 220 041. Također, potrebno je voditi računa o tome kako će broj ulaznica biti ograničen s obzirom na smanjeni broj mjesta, radi provođenja epidemioloških mjera. Na ulazu u gledalište svi posjetitelji moraju predočiti COVID potvrdu, odnosno potvrdu o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka i Vinarija Katunar.