65. Ljetne priredbe: Komedija Fešta

Program 65. Ljetnih priredbi nastavlja se u ponedjeljak, 26. srpnja 2021. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati, i to komedijom Fešta nastalom u suradnji popularnog Teatra EXIT i zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti. Cijena ulaznice iznosi 80,00 kn.

Godina je 2025., a Josip i Josipa odlučili su proslaviti petu godišnjicu braka na zabavi pod maskama, kao sjećanje na nesretnu 2020. i epidemiološke mjere. Spomenuti supružnici su popularni, može ih se smatrati i slavnima, imaju širok krug poznanika, ekskluzivno se odijevaju i uživaju u skupocjenostima. Na ovoj su fešti prisutni i gosti s njihove svadbe, mahom obiteljski prijatelji i poznanici, a Josip i Josipa započinju prepričavati svoju povijest, počevši od upoznavanja i očijukanja pa sve do zajedničkog života i dolaska djeteta. Pritom djeluju kao sasvim uobičajeni supružnici, no doći će i do iznošenja prljavog rublja. Od sitnih trzavica i običnih problema na koje se nailazi u braku do intimnijih detalja iz spavaće sobe, publika će saznati apsolutno sve o Josipi i Josipu, ali i biti izravno uključena u tijek predstave. Dinamičnim izmjenama i spretnim replikama glumci će se prisjetiti dobrih i loših zajedničkih trenutaka, zabava, poslovnih pothvat, ali i kriza te obiteljskih zavrzlama, čime će gledatelje odvesti na iznimno emotivno i intimno putovanje kroz svoj zajednički život... Komičnu duodramu o braku Josipe i Josipa potpisuju, režiraju te u njoj glume Josipa Anković i Josip Ledina, dok je za umjetničko vodstvo, tijekom nastajanja predstave, bila zadužena afirmirana redateljica Anica Tomić.

S obzirom na trenutne epidemiološke prilike, organizatori mole da se ulaznice za kazališne predstave kupuju na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, J. J. Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata, a sve kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi na blagajni (tj. ulazu) Scene Zidine. U suprotnom, ulaznice se, ali samo iznimno, mogu rezervirati telefonom na 051 220 041. Također, potrebno je voditi računa o tome kako će broj ulaznica biti ograničen s obzirom na smanjeni broj mjesta, radi provođenja epidemioloških mjera. Na ulazu u gledalište svi posjetitelji moraju predočiti COVID potvrdu, odnosno potvrdu o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk, Turistička zajednica Grada Krka i Vinarija Katunar.