64 poklon paketa za potrebite stanovnike Grada Krka

Sukladno Odluci, članovi Socijalnog vijeća Grada Krka zajedno s Andreana Gluvaković​ i Marinkom Margan, aktualnom i odnedavno umirovljenom predstavnicom Odsjeka za društvene djelatnosti, povodom nadolazećih uskršnjih blagdana, između 11. i 15. travnja 2019. godine, posjetit će najugroženiju skupinu svojih sumještana.

Tom će im se prigodom uručiti 64 poklon paketa, od čega većinu čine oni izdašniji, obiteljski vrijedni 400,00 kn, dok ostatak otpada na one nešto slađe, dječje, pojedinačno vrijedne 150,00 kn, s time da korisnici ovog oblika pomoći koji iz zdravstvenih razloga moraju paziti na prehranu, sadržaj svog poklon paketa, do prvospomenutog iznosa, mogu odrediti sami. I dok će mališane pored ostalog razveseliti slatkiši, grickalice i slatki napici, obiteljski paket obiluje mnogim korisnim namirnicama i higijenskim potrepština, što će zaista dobro doći svakom domaćinstvu.

Osim što će se prigodnim paketima obradovati korisnike gradskog Socijalnog programa u ovo predblagdansko vrijeme neće se zaboraviti ni Krčani koji su zbog najrazličitijih životnih okolnosti, Rješenjem Ministarstva rada i socijalne skrbi Republike Hrvatske, smješteni u udomiteljskim obiteljima ili ustanovama socijalne skrbi izvan našeg otoka. Kako, nažalost, nemaju nikoga tko bi se o njima financijski brinuo, Socijalno vijeće tako je odlučilo da se jednom udomljenom mališanu i trima odraslim osobama smještenim u ustanovama pomogne jednokratnim novčanim pomoćima pojedinačno vrijednom 500,00 kn.

Uz sve to, više od stotinu najstarijih članova udruga umirovljenika Grada Krka i Poljica-Šotovento također će dobiti prigodne poklon-pakete, za što je na nivou ove godine (uzimajući u obzir i božićno-novogodišnje aktivnosti), temeljem nedavno zaključenog Natječaja za financiranje javnih potreba u 2019. godini, osiguran budžet od 25.000,0 kn, s time da će se uz to vezane posjete realizirati u organizaciji vodstva spomenutih, itekako vitalnih, udruženja.

I za kraj, podsjetimo da je osobama s navršenih 80 godina života koje imaju prebivalište na području Grada Krka, a nisu članice niti jednog od spomenutih udruženja umirovljenika, kao ni Udruge antifašističkih boraca i antifašista otoka Krka,  također, osiguran poklon bon u vrijednosti od 120,00 kn. Isti se može preuzeti u uredu Odsjeka za društvene djelatnosti smještenom na drugom katu upravne zgrade Grada Krk (Trg bana Josipa Jelačića 2), i to sve do 15. travnja ove godine, svakim radnim danom tijekom redovnog radnog vremena, ali uz obvezno predočenje osobne iskaznice. Taj se bon, potom, može realizirati u Trgovini Krk koja se nalazi nadomak kružnog toka u samom centru grada Krka.