64. Ljetne priredbe: Stand up komedija Bolja polovica Vlatka Štampara

Kazališni program 64. Ljetnih priredbi nastavlja se u srijedu, 12. kolovoza 2020. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati, stand up komedijom Bolja polovica Vlatka Štampara. Cijena ulaznice iznosi 70,00 kn.

Dobro ili zlo? Materijalno ili duhovno? Kakvi smo kad smo sami? I kakvi smo pred drugima? Samo su neke od tema i pitanja na koja će stand up komičar Vlatko Štampar pokušati odgovoriti, i to tijekom jednoiposatnog performansa o lažnim insta-fasadama, iskrivljenim vrijednostima, tajnama, iskrenosti, sramu i ljubomori... I zašto je toliko teško ne buljiti u nudista?

Vlatko Štampar već godinama postojano i neumjereno nasmijava ljude, razotkrivajući pritom (vlastito) uvrnuto poimanje svijeta i bogatu maštu napučenu životinjama koje pričaju (glupostima) i zabranjenim perverzijama koje bi se (izvan konteksta) mogle smatrati kaznenim djelom. Za one koji ga nisu probali, Vlatko će ostati nikad pronađeno utjelovljenje svih onih suludih misli koje svatko od nas pomišlja u onom dijelu uma koji s razlogom ignoriramo. A za one koji su ga doživjeli, Vlatko je bio i ostaje ventil sasvim suludih asocijacija koje u kombinaciji s njegovom jedinstvenom i nezamjenjivom manirom neizbježno mame smijeh i čine ga jednim od ponajboljih (stand up) komičara na ovim prostorima. Osim u Mađarskoj!

S obzirom na trenutne epidemiološke prilike, organizatori mole da se ulaznice za kazališne predstave kupuju na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, J. J. Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata, a sve kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi na blagajni (tj. ulazu) Scene Zidine. U suprotnom, ulaznice se, ali samo iznimno, mogu rezervirati telefonom na 051 220 041. Također, potrebno je voditi računa o tome kako će broj ulaznica biti ograničen s obzirom na smanjeni broj mjesta, radi provođenja epidemioloških mjera. Publici se preporučuje nošenje zaštitnih maski uz obvezno poštivanje socijalne distance, i napomenu kako će se gledalište otvarati čak 45 minuta prije početka programa.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.

 

Prilozi: