64. Ljetne priredbe: Predstava za djecu Kraljevna na zrnu graška, Kazalište Mala scena

Treći, ujedno i posljednji ovogodišnji program namijenjen najmlađim posjetiteljima Ljetnih priredbi, predstava Kraljevna na zrnu graška čiju produkciju potpisuje Kazalište Mala scena, odigrat će se u ponedjeljak, 17. kolovoza 2020. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 20.30 sati. Cijena ulaznice iznosi 30,00 kn.

Osnova ove predstave poznata je bajka o kraljeviću kojeg roditelji žele oženiti pravom kraljevnom. Jedne olujne noći na njihovim se vratima pojavljuje mlada, izgubljena djevojka koja tvrdi da je upravo ona prava kraljevna. Kraljica, stoga, odluči to provjeriti jedinstvenim testom - u krevet joj stavlja zrno graška i ako ga djevojka ispod madraca osjeti to znači da govori istinu…

Ovu su bajku Ivica Šimić i Zvjezdana Ladika proširili uvodnim, interaktivnim dijelom koji mališane uvodi u predstavu i čaroliju samog kazališta, potičući na maštanje i suigru s glumcima. Cijela je predstava ispunjena autorskim pjesmama Ivice Šimića, a likovi iz bajke igrani su s fantastičnim lutkama koje se zaista čine kao da su žive, s time da kroz radnju publiku vodi dvoje razigranih i energičnih glumaca: Ivica Šimić i Buga Marija Šumić. Predstava je zabavna i smiješna, ali uz smijeh djeci progovara i o važnim temama - o pravoj ljubavi, emancipaciji mladih i donošenju odluka, potičući ih da nikada ne prestanu maštati i vjerovati u ljepotu i čuda. U prilog kvaliteti i uspješnosti ove predstave ide i činjenica da se igra već 30 godina te da je proputovala gotovo čitav svijet. Stoga, zaista možemo kazati kako je Kraljevna na zrnu graška Male Scene pravi hit u kojima uživaju mali, veliki, ali i oni najveći!

S obzirom na trenutne epidemiološke prilike, organizatori mole da se ulaznice za kazališne predstave kupuju na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, J. J. Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata, a sve kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi na blagajni (tj. ulazu) Scene Zidine. U suprotnom, ulaznice se, ali samo iznimno, mogu rezervirati telefonom na 051 220 041. Također, potrebno je voditi računa o tome kako će broj ulaznica biti ograničen s obzirom na smanjeni broj mjesta, radi provođenja epidemioloških mjera. Publici se preporučuje nošenje zaštitnih maski uz obvezno poštivanje socijalne distance, i napomenu kako će se gledalište otvarati čak 45 minuta prije početka programa.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.