64. Ljetne priredbe: Komedija Udavače, HIT teatar

Dramski program 64. Ljetnih priredbi nastavlja se u ponedjeljak, 20. srpnja 2020. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati, i to komedijom Udavače HIT teatra. Cijena ulaznice iznosi 70,00 kn.

Najecentnija predstava HIT teatra, čiji tekst potpisuje Matko Elezović, a režiju Mario Kovač, britkim i zaigranim humorom svjetla reflektora baca na moderna vjenčanja, propitujući široku lepezu različitih svadbi, kao i višeslojne razloge koje pojedince dovode do onog sudbonosnog da. Od romskog vjenčanja s osebujnim običajima, preko vjenčanja iz vedrog neba luckaste bakice u poznim godinama koja se na vječnu ljubav zaklinje u blještavom Las Vegasu, pa sve do neobične svadbe iz koristi, tj. dobivanja financijskog poticaja za potrebe jednog OPG-a... Čak petnaest zabavnih likova iz svakodnevnog života koji je uvijek pun (ne)ugodnih iznenađenja utjelovljuje izvrstan glumački trio Jan Kerekeš, Matea Elezović Brdar i Erna Rudnički, donoseći hipnotizirajuću magiju kazališta koja će vas i zabaviti i zamisliti. (Jer humor je uvijeku trendu!)

S obzirom na trenutne epidemiološke prilike, organizatori mole da se ulaznice za kazališne predstave kupuju na prodajnom mjestu u Galeriji Decumanus, J. J. Strossmayera 2 (stari grad), unutar njezinog redovnog radnog vremena, od ponedjeljka do subote, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata, a sve kako bi se izbjeglo stvaranje gužvi na blagajni (tj. ulazu) Scene Zidine. U suprotnom, ulaznice se, ali samo iznimno, mogu rezervirati telefonom na 051 220 041. Također, potrebno je voditi računa o tome kako će broj ulaznica biti ograničen s obzirom na smanjeni broj mjesta, radi provođenja epidemioloških mjera. Publici se preporučuje nošenje zaštitnih maski uz obvezno poštivanje socijalne distance, i napomenu kako će se gledalište otvarati čak 45 minuta prije početka programa.

Financijsku podršku ovogodišnjim Ljetnim priredbama, za čiju se organizaciju već tradicionalno brine Centar za kulturu Grada Krka, pružili su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Primorsko-goranska županija, Grad Krk i Turistička zajednica Grada Krka.