63. Ljetne priredbe: Predstava za djecu Kraljević Čuperko, Kazalište Smješko

Posljednji ovogodišnji program namijenjen najmlađim posjetiteljima Ljetnih priredbi, točnije predstava Kraljević Čuperko kreirana u produkciji Kazališta Smješko, održat će se u subotu, 17. kolovoza 2019. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 20.00 sati. Program je namijenjen mališanima starijim od tri godine.

Ovom zanimljivom predstavom, inspiriranom motivima istoimene bajke Charlesa Perrauta u dramatizaciji i režiji Frane Marije Vranković, upoznajemo djevojčice Sofiju (Mia Krajcar) i Kalistu (Selma Mehić) te dječaka Riqueta (Mladen Kovačić). Iako su blizanke, kraljevne Sofija i Kalista jako se međusobno razlikuju. Sofija, čije ime dolazi od grčke riječi mudrost, obožava učiti i ne polaže veliku pozornost na vlastiti izgled, pa je neki smatraju ružnom. Kalista, kojoj ime dolazi od grčke riječi najljepša, posve je s njime usklađena. Razigrana je, dekoncentrirana i nespretna, zbog čega je svi doživljavaju glupom. Njima se pridružuje i treći protagonist kraljević s čuperkom - Riquet kojeg druga djeca, također, zadirkuju kao čupavog štreberka, zbog čega je uglavnom tužan i osamljen. No, jednog dana, šetajući šumom, Riquet, kojeg krasi iznimna pamet, upoznaje Kalistu te u njoj pronalazi društvo koje dosad nije imao. Kako će se, naposljetku, rasplesti zavrzlama između dviju blizanki i kraljevića s čuperkom, doznajte uskoro u najrecentnijoj predstavi Kazališta Smješko.

Pored već istaknute redateljice i članova glumačkog ansambla, dodajmo kako su scenografija i kostimi predstave djelo Zdravke Ivandije Kirigin, glazba Damira Šimunovića, koreografija Selme Mehić, dok je predstavu producirala Mirta Zečević.

Ulaznice za predstavu Kraljević Čuperko po cijeni od 30,00 kn mogu se kupiti u Galeriji Decumanus (svakim danom osim nedjelje, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata) ili rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net. Program 63. Ljetnih priredbi organizira Centar za kulturu Grada Krka.