63. Ljetne priredbe: Komedija Štefica Cvek u raljama života, Binocular teatar

Na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), u ponedjeljak, 19. kolovoza 2019. godine, s početkom u 21.30 sati, u sklopu kazališnog programa 63. Ljetnih priredbi, na rasporedu je hvaljena komedija Štefica Cvek u raljama života, kreirana u produkciji zagrebačkog Binocular teatra.

Ovaj evergreen suvremene hrvatske književnosti duhoviti je roman Dubravke Ugrešić o ljubavnim mukama mlade daktilografkinje iz jednog savim običnog ureda koja stanuje sa svojom starom tetom, proganjana mišlju kako se, u čežnji za istinskom ljubavlju, život odvija negdje drugdje. Naša glavna protagonistkinja tako se suočava se s nemilosrdnom prirodom ljubavnog života toliko karakterističnom za naše krajeve: šoferima, trokrilnim frajerima, frigidnim intelektualcima... Nakon neizdrživih uvjeta života i teškog starta u kojem se nalazi na početku priče, pomoću svoje iskusne prijateljice Anuške uspijeva se pribrati, stati na noge te krenuti u borbu za vlastiti život. Iako zabrinuta kako nikad neće izaći iz tog pepela, na tečaju engleskog jezika upoznaje Mistera Frndića, čovjeka s kojim odluči neustrašivo kročiti dalje kroz život. Autorica svjetskog glasa Dubravka Ugrešić ovim je popularnim komadom, po kojem je svojevremeno snimljen i kultni film Rajka Grlića, pružila svojevrstan vodič mladim djevojkama kako bi se što jednostavnije suočile s najvećim od svih mogućih izazova - biti ženom!

Predstavu kao redatelj i dramaturg potpisuje Borna Armanini, dok Šteficu Cvek glumi Natalija Đorđević, s time da su uloge Trokrilnog, Intelektualca i Mistera Frndića pripale Ranku Zidariću, a tete iz Bosanke Krupe i prijateljice Anuške Ani-Mariji Vrdoljak.

 

 

Ulaznice za komediju Štefica Cvek u raljama života po cijeni od 70,00 kn mogu se kupiti u Galeriji Decumanus (svakim danom osim nedjelje, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata) ili rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net. Program 63. Ljetnih priredbi organizira Centar za kulturu Grada Krka.