63. Ljetne priredbe: Komedija Sirena i Viktorija, Teatar Rugatino

U sklopu velike ljetne turneje Teatra Rugatino - Od brnjice do zvijezde, komedija Sirena i Viktorija, kao dio dramskog programa 63. Ljetnih priredbi, gostovat će u Krku, i to 22. srpnja 2019. godine na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati.

Riječ je o predstavi ruskog dramatičara Aleksandra Galina, do sada neizvođenoj u Hrvatskoj, koju možemo opisati kao raskošnu, ali i dirljivu komediju zabune koja, kako se komad razvija, žanrovski prelazi u komičnu melodramu.

Priča je jednostavna i temelji se na nizu komičnih nesporazuma: novopečena bogatašica Sirena odlučuje svojoj razvedenoj prijateljici i profesorici engleskog jezika Viktoriji priuštiti malo veselja u životu i preko oglasa joj naručuje pastuha koji ispunjava sve seksualne fantazije. No u alkoholnoj izmaglici bira krivi broj i umjesto očekivanog predatora u stan joj stiže komičan i nimalo privlačan znanstvenik, koji preživljava šišajući foksterijere. Nakon što su tijekom tog čudnog susreta naši junaci premostili predrasude, socijalne razlike i nepovjerenje te otkrili intimne karte, među njima se na kraju razvija neobično zajedništvo. No ispod te naoko jednostavne narativne strukture i komičnog zapleta pojavljuju se vrlo aktualne teme posttranzicijskog društva. Tako Galinovi likovi i situacije što ih prolaze našoj kazališnoj publici bivaju vrlo bliski i prepoznatljivi.

Izvrsnu režiju ove komedije potpisuje mladi beogradski redatelj Filip Grinvald, a na sceni se događa apsolutno glumačko majstorstvo troje sjajnih glumaca: Gordane Gadžić, Dubravke Ostojić i Mladena Vasaryja. Prijevod Galinovog izvornika povjeren je Dubravki Ostojić, dok je scenografija djelo Dinke Jeričević, kostimografija Mirjane Zagorec, a dizajn svjetla Saše Mondecara.

Smijehom razoružana publika nakon svake izvedbe Sirene i Viktorije kući odlazi s neuništivom porukom kako je od svega (ipak) najvažnije voljeti i biti voljen!

Ulaznice za komediju Sirena i Viktorija po cijeni od 70,00 kn mogu se kupiti u Galeriji Decumanus (svakim danom osim nedjelje, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata) ili rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net. Program 63. Ljetnih priredbi organizira Centar za kulturu Grada Krka.