63. Ljetne priredbe: Komedija Nevjerojatan događaj, Teatar Exit

Zagrebački Teatar Exit, u sklopu programa 63. Ljetnih priredbi, u ponedjeljak, 15. srpnja 2019. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 21.30 sati, predstavit će svoju najrecentniju predstavu Nevjerojatan događaj, u kojoj se četvero glumaca transformira u više od 20 likova, problematizirajući, u stilu suvremene komedije dell' arte, nedaće današnjice.

Riječ je o obnovi nagrađivane predstave koja je svoju premijeru imala 2014. godine u Kazalištu Knap, a sada je dijelom Exitovog repertoara.  

Komedija Nevjerojatan događaj, miješajući zbilju i fikciju; istinu i maštu, bavi se suvremenim traumama, tj. sve težom i za mnoge nepodnošljivom svakodnevicom, borbom da se opstane i izvuče iz posljedica neplaćenih računa, nepodmirenih kredita i minusa, narušenih odnosa, samoće, i svih ostalih bolno stvarnih problema i bezizlaznih situacija tranzicijskog, neoliberalno-kapitalističkog vremena u kojem trenutno opstajemo.

Saznat ćemo, pritom, kako jedan taksist nije imao sreće... i kako se promotorica zdravog života našla na fasadi i skočila s trećeg kata... i zašto je djelatnica zoološkog vrta liznula žabu... i koga je antropologinja i uvažena znanstvenica optužila za gerontrocid... i kako je otpuštena radnica mesne industrije spašavala susjeda od infarkta... i zašto je zbog izvanrednih vijesti i kriznog stanja prekinuta TV emisija Global.... i što se dogodilo u jednom noćnom klubu kada je reprezentativka ženskog nogometa po prvi put obula štikle... Svi ti problemi, ali i mnogi drugi, upisani su u živote sedam glavnih i još 15-ak sporednih likova koji će publici ispričati svoje istovremeno komične i tragične priče, razotkrivajući, usto, ono što nikome ne mogu, nemaju hrabrosti ili ne bi rekli.

Snagom svog talenta, u likove koji jednog dana upadnu u vrtlog nevjerojatnog događaja, transformirat će se četvero glumaca mlađe generacije: Filip Detelić, Anja Matković, Tara Rosandić i Erna Rudnički. Ivici Boban uz režiju povjeren je scenarij i dramaturgija, dok je scenu i kostime osmislila Zdravka Ivandija Kirigin, scenski pokret i koreografiju Blaženka Kovač-Carić, a glazbu Damir Šimunović. Oblikovanje svjetla djelo je Vesne Kolarec, a video projekcija Darija Haceka. Dodajmo tome, kako je izvorna produkcija glumici Erni Rudnički, 2015. godine, donijela nagrade Gumbekovih dana i Festivala glumca za najbolju žensku ulogu te Nagradu hrvatskog glumišta za izuzetno ostvarenje mladih umjetnika u drami.

Ulaznice za komediju Nevjerojatan događaj po cijeni od 80,00 kn mogu se kupiti u Galeriji Decumanus (svakim danom osim nedjelje, između 10.00 i 12.00 te 20.00 i 23.00 sata) ili rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net. Program 63. Ljetnih priredbi organizira Centar za kulturu Grada Krka.