62. Ljetne priredbe: Predstava za djecu Ljepotica i zvijer, Kazališna družina Ivana Brlić Mažuranić

Drugi ovogodišnji program namijenjen najmlađim posjetiteljima Ljetnih priredbi, točnije predstava Ljepotica i zvijer, kreirana u produkciji Kazališne družine Ivana Brlić-Mažuranić, održat će se u srijedu, 25. srpnja 2018. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša), s početkom u 20.30 sat.

Ljepotica i zvijer autora Charlesa Perraulta, jedna je od najvećih i najljepših bajki ikad napisanih koja i danas spada u sam vrh dječje književnosti, možda ponajviše zbog velike i snažne poruke koja nas iznova podsjeća kako najčešće nije važno ono što je izvana, već ono što nosimo iznutra. U fokusu ove hvaljene dječje predstave stoga je traganje za unutarnjom snagom i ljepotom demonstrirano kroz ljubavnu priču dvoje svima dobro znanih protagonista: ljepotice što igrom slučaja ostaje zatočena u dvorcu, i zvijeri koje se djevojka na početku boji, dok ne otkrije kako strašno biće ipak ima meko i dobro srce.

U današnjem svijetu uloga dječjeg kazališta nikad nije bila bitnija, a poruka Ljepotice i zvijeri nikada aktualnija, zato je ova predstava više od igre i lutkarskog zanata, noseći promjenu te ukazujući djeci na one životne vrijednosti koje su zaista bitne. U ovoj dječjoj kazališnoj igri čiju režju zajednički potpisuju Branko Banković i Matej Safundžić, svoje će glumačke vještine demonstrirati: Ena Bašić, Matej Safundžić, Valentina Srnojević, Bruno Brinzej i Darija Vlajnić.

Ulaznice za predstavu Ljepotica i zvijer po cijeni od 30,00 kn mogu se kupiti u Galeriji Decumanus (svakim danom osim nedjelje, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata) ili rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net. Program 62. Ljetnih priredbi organizira Centar za kulturu Grada Krka.