62. Ljetne priredbe: Komedija OtpisaNE, Kazalište Moruzgva; Scena Gorica

Kazališni dio programa 62. Ljetnih priredbi, u ponedjeljak, 16. srpnja 2018. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša) s početkom u 21.30 sati, nastavlja se hit predstavom OtpisaNE, nastalom u (ko)produkciji Kazališta Moruzgva i Gradskog kazališta Scena Gorica.

Ovo je priča o Hassanu, sirijskom migrantu, inače studentu medicine u Beogradu, koji je stjecajem neočekivanih okolnosti uletio u životni prostor ksenofobne i razočarane Snježane, njene poduzetne i pune razumijevanja za bližnje, kćerke  Hrvojke te dokone i ne baš duhovite zavodnice u pokušaju, susjede Milojke.

Slučajni ulazak Sirijca u živote tih žena za njih predstavlja emotivni zemljotres, tijekom kojeg sve tri dožive značajne promjene u pogledu na svijet. One pokušavaju, a vidjet ćemo uspijevaju li, kroz niz apsurdnih i komičnih situacija, pored neobičnog stranca koji je za njih praktično deus ex machina, sebi pokazati i dokazati da još imaju razloga živjeti i mijenjati sebe i svijet na bolje, da još uvijek nisu OtpisaNE!

U ovoj komediji Renata Baretića, koja je u nešto više od pola godine od svoje premijere oduševila publiku diljem Hrvatske, što potvrđuje brojka od 15.000 gledatelja u prosjeku svih izvedbi, svoje će glumačko umijeće demonstrirati Ksenija Marinković, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin i Erna Rudnički, dok režiju potpisuje Nikola Zavišić.

 

 

Ulaznice za predstavu OtpisaNE po cijeni od 70,00 kn mogu se kupiti u Galeriji Decumanus (svakim danom osim nedjelje, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata) ili rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net. Program 62. Ljetnih priredbi organizira Centar za kulturu Grada Krka.

Prilozi: