62. Ljetne priredbe: Komedija Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto, KNAP teatar

Kazališni program 62. Ljetne priredbe, u ponedjeljak, 23. srpnja 2018. godine, na Sceni Zidine (Trg krčkih glagoljaša) s početkom u 21.30 sati, nastavlja se popularnom komedijom Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto zagrebačkog KNAP teatra.

Lako je pisati i govoriti o ljubavi, romantici i sretnim završecima, no što je s onom drugom stranom bračne zajednice? Odgovor na to pitanje nudi se u predstavi Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto koja na simpatičan i humorističan način opisuje nesporazume i probleme u muško-ženskim odnosima te propituje što se događa nakon sudbonosnog - da. Ova komedija nastala prema romanima talijanskog književnika Antonia Amurria dosad je postavljena na brojnim pozornicama, a duhovito opisani verbalni okršaji u braku prepunom trzavica uspjeli su nasmijati publiku diljem svijeta. Kroz priču tako nas vodi deset jednako zanimljivih i napornih osobnosti, odnosno deset najopasnijih tipova supružnika na tržištu - Maza, Cjepidlaka, Kućanica, Škrtac, Trudnica, Šlampavac, Rasipnica, Konzervativac, Rospija i Hipohondar. Dozu uvjerljivosti i sličnosti sa zbiljom daje piščevo poznavanje (i razumijevanje) ženske ćudi i muških mušica te poruka predstave, za koju autor kaže da je upozorenje svima koji naivno i zaljubljeno srljaju u brak, ali i onima koji su u tu klopku već upali.

Ulogu supruga tumači mladi zagrebački glumac Petar Atanasoski, inače član ansambla Gradskog kazališta Žar ptica, dok će žensku stranu ispričat glumica Iskra Jirsak. Redatelj predstave je Boris Kovačević, koji iza sebe ima tridesetak uspješnih kazališnih djela poput Ja tata ili Žene su s Venere, a muškarci s Marsa, kao i velik broj radio drama, televizijskih reklama i manifestacija, a od 2009. godine voditelj je KNAP teatra.

Ulaznice za komediju Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto po cijeni od 70,00 kn mogu se kupiti u Galeriji Decumanus (svakim danom osim nedjelje, između 10.00 i 12.00 te 19.00 i 22.00 sata) ili rezervirati telefonom na 051 220 041, odnosno mailom na kultura@gradkrk.net. Program 62. Ljetnih priredbi organizira Centar za kulturu Grada Krka.