21. humanitarni božićno-novogodišnji koncert krčkih osmoškolaca

Tradicionalni, 21. po redu božićno-novogodišnji koncert u izvedbi učenika s područja čitavog otoka, u organizaciji Osnovne škole Fran Krsto Frankopan Krk, održat će se u četvrtak, 21. prosinca 2023. godine, u Velikoj sportskoj dvorani Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir, s početkom u 17.00 sati.

Ova hvalevrijedna blagdanska priredba osim po masovnosti izvođača - ponajviše združenom zboru sastavljenom od četiristotinjak raspjevanih osmoškolaca - prepoznatljiva je barem po još dvjema značajkama: masovnosti publike koja redovito dvoranu ispuni do posljednjega mjesta, ali i neprekinutom humanitarnom angažmanu kojim se nastoji doprinijeti rješavanju problema iz naše sredine. Ove godine novčana sredstva prikupljaju se za osmogodišnjeg Tea Jelenovića iz Klimna koji je rođen s dijagnozom artrogripoze. Navedena bolest manifestira se ukočenošću zglobova i tetiva te slabom pokretljivošću mišića. Iza malenog Tea duga je borba za zdravlje koja se upravo ovih dana nastavlja novim zahtjevnim operacijama, terapijama i oporavkom koji će tek uslijediti. Težak je to teret za ta malena, hrabra ramena, ali i za njegove roditelje koji iznova moraju osigurati znatna novčana sredstva kako bi njihovo dijete dobilo najbolju moguću skrb i budućnost kakvu svako dijete zaslužuje.

Pored zbora Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Matične škole Krk, na koncertu će sudjelovati i zborovi iz područnih škola Baška, Punat, Vrbnik i Vrh, a u širenju pravog blagdanskog raspoloženja pridružit će im se pjevači Osnovne škole Malinska-Dubašnica i Osnovne škole Omišalj s pripadajućom Područnom školom Dobrinj.

Prema tome, pozivaju se svi da podrže mlade krčke kreativce - pjevače, plesače, recitatore i glumce - te ujedno svojim dobrovoljnim prilozima pomognu potrebitim sugrađanima!