Županijske nagrade za uspješan odgojno-obrazovni rad stigle i na Krk

U povodu Svjetskog dana učitelja, 05. listopada 2015. godine, Primorsko-goranska županija u prostoru riječkog Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja uprupriličila je tradicionalnu svečanost tijekom koje su proglašeni najuspješniji odgojno-obrazovni djelatnici i ustanove.

Za titulu najuspješnijeg djelatnika u prosvjeti ove je godine konkuriralo 18 kandidata (od čega dvije odgojiteljice dječjeg vrtića, deset profesora osnovnih i šest profesora srednjih škola), s time da ih je nagrađeno deset, dok je za titulu najuspješnije ustanove bilo izdvojeno njih osam (od čega jedan dječji vrtić, pet osnovnih i dvije srednje škole), a nagrađene su tri. Biranje najuspješnijih djelatnika i ustanova kao i dosad odradilo je Županijsko povjerenstvo za dodjelu Županijske nagrade povodom Svjetskog dana učitelja, vodeći se, za svaku od kategorija, posebno definiranom listom kriterija.
Među odgojno-obrazovnim djelatnicima ovogodišnji su laureati: Nensi Dražić iz DV Fijolica Novi Vinodolski, Elvira Burić iz OŠ Ivanke Trohar Fužine, Tanja Tuhtan Maras iz OŠ Gornja Vežica Rijeka, Bojana Marin iz OŠ Eugen Kumičić Rijeka, Dragica Rade iz OŠ Rikard Katalinić Jeretov Opatija, Jasminka Randi iz Graditeljske škole za industriju i obrt Rijeka, Darko Đekić iz Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, Tanja Vukas iz Gimnazije Andrije Mohorovičića Rijeka, Željko Grgurić iz Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka te Zvjezdana Morožin Karabaić iz Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir Krk. Pored kandidiranih odgojno-obrazovnih ustanova županijske su nagrade dobili OŠ Viktora Cara Emina Lovran i OŠ Gornja Vežica Rijeka te Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir Krk.
Nagrade, vrijedne 3.000,00 kn (odgojno-obrazovni djelatnici), odnosno 6.000,00 kn (ustanove), dobitnicima su uručili primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Edita Stilin, a čestitajući laureatima župan je istaknuo kako neprestano treba imati na umu da je upravo mladost naša budućnost te da na prvom mjestu, među brojnim zadacima, treba biti podizanje i odgajanje ljudi doraslih izazovima budućnosti, što bi značilo osuvremenjivanje školskih programa i obrazovnog procesa, ali i bolju stimulaciju nastavnika te, svakako, animaciju i motivaciju polaznika!
Ova svečanost ujedno je bila i prigoda za predstavljanje rada učitelja mentora s djecom kroz slobodne aktivnosti pa su tako u glazbeno-scenskom programu nastupili učenici OŠ Bakar, OŠ Sveti Matej Viškovo, OŠ Čavle te Antonio Krištofić, dok je vođenje programa povjereno učenicama Nini Kraljić i Lari Žilić.