Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

U Galeriji Decumanus predstavljena filatelistička povijest Krka

U krčkoj Galeriji Decumanus otvoren je postav Filatelističkog društva Krk koji svim zaljubljenicima u filateliju, profesionalcima i amaterima, nudi rijetku mogućnost uvida u filatelističku povijest otoka Krka te poštansku povijest Rijeke vezanu uz 19. i 20. stoljeće, praćenu starim razglednice Krka i Malinske.

Izložbu su zajednički otvorili predsjednik društva Damir Crnčić, tajnik Milan Radić te Ivan Martinaš, člank krčkog i riječkog filatelističkog udruženja. 

Damir Crnčić ovom je prigodom zahvalio Centru za kulturu Grada Krka i Gradu Krku na podršci koju pružaju radu društva, dodavši kako se postav pred nama, u koji je uloženo mnogo vremena i truda, pomno planirao i pripremao da bi konačno upravo u krčkoj galeriji postao dostupan javnosti.

Riječ je potom preuzeo Milan Radić primjetivši kako se u gradu Krku nakon dužeg vremenskg perioda prezentira jedna filatelistička izložba. Naime, nekada je to bilo puno češće, no u posljednjih dvadesetak godina sličnih događanja gotovo da uopće nije bilo. Međutim zahvaljujući entuzijazmu Damira Crnčića i Ivana Martiniša, koji su filatelističkoj javnosti poznatih i izvan otoka Krka, izložba je unatoč značajnim pripremama organizirana. Prema Radićevim riječima, krčko filatelističko društvo osnovano je 1951. godine, kao jedno od starijih društava na otoku, odnosno u gradu Krku, koje kontinuirano sve do danas djeluje iako uz primjetne oscilacije tipične za takve asocijacije. Nakon stanke od petnaestak godina, iako se društvo nije nikada posve ugasilo, ponovo se aktiviralo što predstavlja značajan trenutak obzirom da su Krčani bili jedni od vodećih u hrvatskoj filateliji, o čemu svijedoči i 1970. kada je krčko društvo na rang-listi Hrvatskog filatelističkog saveza zauzimalo četvrto mjesto. Tada je društvo brojalo više od stotinu članova, što nas na neki način zadužuje tako da i danas popularizacijom filatelije težimo povećati članstvo, iako smo danas suočeni s padom interesa vezanim uz ovu aktivnost.

Ivan Martinaš zatim je pojasnio kako su filatelisti uglavnom ograničeni na teme kada se govori o kolekcioniranju maraka, tako da su i ovdje predstavljeni izlošci većinom vezani uz povijest, a kao najvrijedniji dio izložbe izdvaja se, po prvi put sistematizirana, poštanska povijest grada Krk. Uz to treba spomenuti prigodne koverte društva, stare kartoline Malinske i Krka, ali i poštansku povijest Rijeke, njezin sažeti pregled od 19. stoljeća pa sve do kraja Drugog svjetskog rata s posebnim naglaskom na međuratno razdoblje.

Izložba Filatelističkog društva Krk ostaje do 22. ožujka, a postav je moguće razgledati svakim radnim danom od 10.00 do 13.00 sati ili uz prethodnu najavu Centru za kulturu Grada Krka (051 220 041 ili kultura@gradkrk.net).