Najave

  • Krk Food Fest: Dani šurlica i šparoga

    08.04.2017
    Između 07. i 30. travnja 2017. godine duž otoka Krka - koji se obzirom na obilje domaćih namirnica smatra oazom autohtone gastronomije, možete krenuti na pravu gastro-turneju koja je dijelom prve proljetne etape Krk Food Festa, manifestacije namijenjene ljubiteljima kvalitetne hrane i jedinstvenih iskustava!
     
  • Radionica: Definiranje utjecaja medija na samopercepciju mladih žena

    27.04.2017
    Mjesec ženskog aktivizma predstavlja projekt riječke Udruge PaRiter, kojem je cilj povezivanje i osnaživanje žena svih generacija na području Primorsko-goranske županije, i to edukacijom o ženskim pravima, rodnoj ravnopravnosti i aktivističkom djelovanju, a ujedno i stvaranjem baze za njihovo umrežavanje i suradnju.
  • Proslava Dana Osnovne škole Fran Krsto Frankopan

    28.04.2017
    Proslava Dana Osnovne škole Fran Krsto Frankopan održat će se 28. travnja 2017. godine u prostorijama škole, s početkom u 10.00 sati.
     
  • Prvomajski inkubator uskoro donosi seriju koncerata i skupnu tematsku izložbu

    29.04.2017
    Ovogodišnje, jedanaesto izdanje Prvomajskog inkubatora, svojevrsnim zagrijavanjem, započelo je već 14. travnja, a (po)trajat će sve do 18. svibnja. Ovaj festival, čiju je organizaciju vodi Udruga Kreativni Krk, kao i dosad, nudit će mnoge žanrovski različite glazbene sadržaje, dopunjene međunarodnom, skupnom izložbom na temu Masovni turizam.
     

Krčki srednjoškolci u projektu eTwinning

Zajedno s partnerima iz Portugala i Poljske, Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir priključila se projektu eTwinning, koji potiče online oblike međunarodne suradnje, i to s ciljem promocije poduzetništva u području turizma.

Aktivnim sudjelovanjem u projektu koristeći TwinSpace portal i informacijsko-komunikacijske alate, srednjoškolci će usavršavati engleski jezik te brusiti komunikacijske i prezentacijske vještine. U projektu sudjeluju učenici drugog HTT razreda pod vodstvom profesorice Ane Pasarić, a projektnom timu priključili su se maturanti istog usmjerenja Antonio Brusić i Filip Trinajstić te ugostitelji, polaznici trećih razreda.

Uvodna projektna aktivnost bila je predstaviti sebe i školu video uratkom te video receptima tradicionalnih božićnih slastica kojom će svaka škola prezentirati regiju iz koje dolazi. Nedavno su tako snimljeni prvi kadrovi video kuharice. Raspoloženi ugostitelji pod mentorstvom profesora Katice Kovačević i Željka Cvitkušića prezentirali su izradu autohtonih krčkih slastica - frita, smokvenjaka i imbriagona - dok su HTT-ovci Donatela Dekanić, Eugen Skladany i Demir Ahmetović, vođeni profesoricom Carol Marković, detaljno prenijeli postupak njihove izrade na engleski jezik. Sve spomenuto, fotoaparatom je bilježilo dvoje spomenutih maturanata.

Rezultati rada ovog dijela cjelogodišnjeg projekta bit će javnosti predstavljeni tijekom školskog Božićnog humanitarnog sajma u sklopu kojeg će učenici, uz krčke tradicionalne slastice, posjetitelje upoznati i sa slasticama sudionika iz partnerskih škola.