Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Ani Pasarić dodijeljena nagrada za uspješan odgojno-obrazovni rad

U povodu Svjetskog dana učitelja, 05. listopada 2017. godine, Primorsko-goranska županija u prostoru riječkog Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja uprupriličila je tradicionalnu svečanost tijekom koje su proglašeni najuspješniji odgojno-obrazovni djelatnici i ustanove.

Za titulu najuspješnijeg djelatnika u prosvjeti ove je godine konkuriralo 17 kandidata, s time da ih je nagrađeno šest, dok je za titulu najuspješnije ustanove bilo izdvojeno njih devet, a nagrađene su tri. Biranje najuspješnijih djelatnika i ustanova, kao i dosad, odradilo je Županijsko povjerenstvo za dodjelu Županijske nagrade povodom Svjetskog dana učitelja, vodeći se, za svaku od kategorija, posebno definiranom listom kriterija.

Među odgojno-obrazovnim djelatnicima ovogodišnji su laureati: Kristina Weiner iz Dječjeg vrtića Vladimir Nazor (Kastav), Ina Randić-Đorđević iz Osnovne škole Kostrena (Kostrena), Irena Žagar-Božićević iz Osnovne škole Eugen Kumičić (Rijeka), Ana Pasarić iz Srednje škole Hrvatski kralj Zvonimir (Krk), Marina Pavlić iz Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka te Dina Dežmar iz Centra za odgoj i obrazovanje (Rijeka). Pored kandidiranih odgojno-obrazovnih ustanova županijske su nagrade dobili Dječji vrtić Zlatna ribica (Kostrena), Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića (Vrbovsko) i Učenički dom Podmurvice (Rijeka).

Nagrade, vrijedne 3.000,00 kn (za odgojno-obrazovne djelatnike), odnosno 4.000,00 kn (za ustanove), dobitnicima su uručili zamjenik primorsko-goranskog župana Petar Mamula i pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje Primorsko-goranske županije Edita Stilin, a čestitajući laureatima zamjenik župana istaknuo je kako Županija značajna sredstva ulaže upravo u školstvo, i to posebice na područjima od posebne skrbi poput otoka i Gorskog kotara, jer treba imati na umu da je mladost naša budućnost te da na prvom mjestu, među brojnim zadacima, treba biti podizanje i odgajanje ljudi doraslih izazovima budućnosti!