Najave

 • Mjeseca hrvatske knjige u Korniću: Književna večer

  21.10.2017
  U povodu Mjeseca hrvatske knjige, Katedra Čakavskog sabora Kornić, u subotu 21. listopada 2017. godine, u prostoru Zavičajne etnografske zbirke Kornić, s početkom u 18.00 sati, u okviru kulturnog programa, imat će podsjetnik na četiri u nakladi Katedre dosad objavljene knjige, s time da će potporu manifestaciji pružiti vrbničko Kulturno društvo Frankopan i krčka Udruga Knezovi Krčki Frankopani.
 • Mala staroslavenska akademija: Dr. Antun Mahnić (1897. - 1920.), krčki biskup

  24.10.2017
  Ovogodišnja, 20. po redu Mala staroslavenska akademija, za čiju je organizaciju već tradicionalno zadužena Osnovna škola Fran Krsto Frankopan, odvijat će se u gradu Krku između 24. i 27. listopada, istražujući u povodu svog jubileja život i djelo dr. Antuna Mahnića, istaknutog krčkog biskupa, glagoljaša, preporoditelja, humanista i izdavača.
   
 • Mjeseca hrvatske knjige u Krku: Promocija knjiga Sopile i Bakine priče

  27.10.2017
  U povodu Mjeseca hrvatske knjige, Udruga za promicanje kulturnog stvaralaštva Tinta 910 u suradnji s Gradskom knjižnicom Krk, 27. listopada 2017. godine, u prostoru Gradske knjižnice Krk (Kvarnerska 23), s početkom u 10.00 sati, organizira promociju knjiga Sopile autorice Anite Rončević i Bakine priče autorice Marije Meri Minić. Moderiranje ovog književnog programa povjereno je Diani Rosandić Živković.
   
 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   

Idejno rješenje Sportskog centra Krk

Ovim idejnim rješenjem promišlja se izgradnja hotela s wellness centrom i bazenom sa sportskim sadržajima na prostoru današnjeg nogometnog igrališta u blizini centra grada. Postojeća lokacija se nalazi uz glavnu prometnicu Slavka Nikolića koja vodi izravno u centar.

Prema važećem Urbanističkom planu uređenja za predmetnu zonu određena je rekreacijska namjena sa zabavnim i rekreativnim sadržajima. Danas su na tom području dva igrališta, boćalište na otvorenom, boćarski klub bez adekvatnih pratećih sadržaja. Postojeće strukture međutim nisu adekvatno iskorištene, ni organizirane, a ujedno se pokazala i potreba za dodatnim sadržajem. Planirana intervencija ujedinjuje planske smjernice i postojeće sadržaje stvarajući jednu cjelovitu sportsko-rekreacijsku zonu sa svim potrebnim sadržajima, infrastrukturom i elementima urbane opreme.

Ideja cijelog kompleksa koncepirana je na stapanju postojeće zelene morfologije parcele i nove projektirane u jednu pejzažnu cjelinu, takozvanu zelenu ovojnicu koja povezuje, odvaja i prožima budući kompleks, tako da međusobno različite namjene, postaju dio istog sustava.

 

Opis projekta

preuzmi

Prezentacija projekta - 1. dio     

preuzmi

Prezentacija projekta - 2. dio

preuzmi

Popis površina

preuzmi

Tlocrt prizemlja

preuzmi

Tlocrt 1. kata

preuzmi

Tlocrt 2. kata

preuzmi

Tloctz 3. kata

preuzmi

Tlocrt garaže

preuzmi