Najave

 • Besplatni tečaj namijenjen trudnicama

  22.9.2014.
  Tečaj pripreme trudnica za porod i roditeljsku funkciju kojeg organizira Dom zdravlja Primorsko-goranske županije, Ispostava Krk, Patronažna služba, započinje 22. rujna 2014. godine u prostorijama Doma zdravlja s početkom u 17.00 sati.
 • 11. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka

  24.9.2014.
  11. sjednica Gradskog vijeća Grada Krka, koju saziva njegov predsjednik Josip Staničić, održati će se u srijedu, 24. rujna 2014. godine, u Maloj vijećnici Grada Krka s početkom u 18.00 sati, a predložen je sljedeći Dnevni red.
 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato 2014.: obilježavanje 443. godišnjice Lepantske bitke

  2.10.2014.
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571., u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist). U Europi unatrag nekoliko godina proslava obilježavanja obljetnice te slavne bitke ima sve veći značaj, te se svake godine u Nafpaktosu (Lepantu) okupljaju zemlje saveznice negdašnje Svete lige u znak sjećanja na sve poginule galijote, vojnike i posade. Godine 2007. Hrvatsku je ondje predstavljao grad Krk. 
   
 

Moderan aqualift za teško pokretne kupače na krčkoj plaži Dražica

novilist.hr, 20. kolovoza 2014.
 
U nizu ulaganja koja su protekle zime i proljeća izvedena na plažama grada Krka posebice se ističe jedno, upravo zaokruženo na kupalištu Dražica.

Glagoljaši ostavili Glagoljski banak

Novi list, 12. kolovoza 2014.
 
Kornić je i ovog je ljeta ugostio nekoliko ondje sad već udomaćenih i tradicionalnih događanja, uz ostalo i 23. Ljetnu školu glagoljice kao i osmo izdanje Ljetne škole mozaika. 

Krčki pršut je poseban - kako god ga narezali

Novi list, 11. kolovoza 2014.
 
Jedno od zanimljivijih zbivanja koje se događalo tijekom drugog dana, ili bolje rečeno noći ovogodišnjeg, 490. po redu Krčkog sajma i ove je godine bilo Prvenstvo u ručnom rezanju pršuta.

Energetski projekti utabali put istinskom prijateljstvu

Otočni Novi list, 10. kolovoza 2014.
 
Darijo Vasilić i Karl Heinz Seebald, gradonačelnici Krka i njemačkog grada Rockenhausena potpisali su početkom mjeseca Sporazum o bratimljenju dviju lokalnih jedinica te tim simboličnim činom otvorili novo, prisnije i plodonosnije poglavlje u priči o suradnji i zajedništvu dvaju gradova. 

Lovrečeva nakrcala Krk

Novi list, 10. kolovoza 2014.
 
I napokon zakrpane srpanjske rupe, i toplo i sunčano vrijeme a sa njim i popravljeno raspoloženje domaćih ali i gostiju, sve ovih dana ide prilog Krčkom sajmu koji se u svom jubilarnom, 490. izdanju zakotrljao ulicama i trgovima grada Krka. 

Kad se stope stih, ritam i zvuk

 
Novi list, 10. kolovoza 2014.
 
Blizanci su, ali brzo ih se raspoznaje. Pjevači su, ali pričaju kao pučki filozofi. Blagi su, ali angažirani i fokusirani kad pjevaju ili pričaju o muzici. Duhovni su, ali u institucijama ne vide lice svoje duhovnosti. Već i diljem svijeta dovoljno je samo reći: Teofilovići.

Za krčki Turistički centar 200.000 kn

Novi list, 15. srpnja 2014.
 
Turistički centar za posjetitelje Kvarnerski otoci, koji će se urediti u sklopu budućeg Trgovačkog centra Pušća na Krku, Ministarstvo turizma pomoći će s 200.000 kuna.
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6  >  >|