Najave

 • Štorija o galiji Cristo Ressussitato 2014.: obilježavanje 443. godišnjice Lepantske bitke

  2.10.2014.
  U jednoj od najvećih i najslavnijih pomorskih bitaka u povijesti, bitki kod Lepanta, 07. listopada 1571., u kojoj su se sukobile snage kršćana i muslimana sudjelovala je i krčka galija Cristo Ressussitato (Uskrsli Krist). U Europi unatrag nekoliko godina proslava obilježavanja obljetnice te slavne bitke ima sve veći značaj, te se svake godine u Nafpaktosu (Lepantu) okupljaju zemlje saveznice negdašnje Svete lige u znak sjećanja na sve poginule galijote, vojnike i posade. Godine 2007. Hrvatsku je ondje predstavljao grad Krk. 
   
 • Košljun: Blagdan sv. Franje Asiškog

  4.10.2014.
  Proslava blagdana sv. Franje Asiškog na otočiću Košljunu održati će se 04. listopada 2014. godine s početkom u 17.00 sati. Program svetkovine obuhvaća: svetu misu i obred preminuća sv. Franje, zajednički nastup zborova Ive Jurjević iz Omišlja, Malinska-Dubašnica iz Malinske i Zvon iz Dobrinja, otvorenje retrospektivne izložbe Otočna rožica, posjet novootvorenoj Prirodoslovnoj zbirci Fra Berard Barčić te domijenak i druženje uz pjesmu. Prijevoz na Košljun u organizaciji Turističke agencije More odvijati će se od 16.00 sati.
   
 • Akcija dobrovoljnog darivanja krvi

  7.10.2014.
  Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krk održati će se 07. listopada 2014. godine u prostorijama Doma zdravlja Krk između 08.00 i 14.00 sati.
 

Krčki kampovi jači i od kiše, i od krize

Otočni Novi list, 14. rujna 2014.
 
Iako bi, sudeći po vremenskim (ne)prilikama koje su je pratile, za ovu turističku sezonu bilo gotovo pa normalno očekivati minuse u odnosu na rezulate ranijih godina, prema podacima koje nam je predstavila direktorica Turističkog ureda TZ Grada Krka Nataša Jurina, turizam na području Grada Krka i u takvim je okolnostima po tko zna koji put pokazao i dokazao svoju žilavost i stabilnost.

Stalno crtam i slikam, to mi je kao hrana

Otočni Novi list, 14. rujna 2014.
 
Kad je sredinom lipnja u Maloj vijećnici grada Krka predstavljena monografija slikara Mihovila Depopea, ovaj 88-godišnjak postao je prvi slikar otoka Krka čiji je rad ovjekovječen knjigom.

U kišnom kolovozu Boduli utržili 1,39 mil. noćenja

Novi list, 13. rujna 2014.
 
Otok Krk je tijekom kolovoza ove godine posjetilo 217.768 gostiju što je na razini ostvarenja iz 2013. godine.

Moderan aqualift za teško pokretne kupače na krčkoj plaži Dražica

novilist.hr, 20. kolovoza 2014.
 
U nizu ulaganja koja su protekle zime i proljeća izvedena na plažama grada Krka posebice se ističe jedno, upravo zaokruženo na kupalištu Dražica.

Glagoljaši ostavili Glagoljski banak

Novi list, 12. kolovoza 2014.
 
Kornić je i ovog je ljeta ugostio nekoliko ondje sad već udomaćenih i tradicionalnih događanja, uz ostalo i 23. Ljetnu školu glagoljice kao i osmo izdanje Ljetne škole mozaika. 

Krčki pršut je poseban - kako god ga narezali

Novi list, 11. kolovoza 2014.
 
Jedno od zanimljivijih zbivanja koje se događalo tijekom drugog dana, ili bolje rečeno noći ovogodišnjeg, 490. po redu Krčkog sajma i ove je godine bilo Prvenstvo u ručnom rezanju pršuta.

Energetski projekti utabali put istinskom prijateljstvu

Otočni Novi list, 10. kolovoza 2014.
 
Darijo Vasilić i Karl Heinz Seebald, gradonačelnici Krka i njemačkog grada Rockenhausena potpisali su početkom mjeseca Sporazum o bratimljenju dviju lokalnih jedinica te tim simboličnim činom otvorili novo, prisnije i plodonosnije poglavlje u priči o suradnji i zajedništvu dvaju gradova. 
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6  >  >|