Najave

 

Grad Krk među prvima u svijet ultrabrzog prijenosa podataka

Otočni Novi list, 09. studenog 2014.
 
Grad Krk već dulje vrijeme, vrlo sustavno i organizirano provodi aktivnosti usmjerene izgradnji gradske svjetlovodne distribucijske mreže, projekta koji bi, sigurni su u Gradskoj upravi, revolucionirao telekomunikacijsku svakodnevicu stanovnika tog otočnog lokalnog središta, ali i njegovih gospodarstvenika, kojima bi se realizacijom tog važnog i up to date projekta otvorili neki sasvim novi, protočniji poslovno-komunikacijski kanali.

Evidencija i uklanjanje nelegalnih sidrišta

Novi list, 07. studenog 2014.
 
U nakani priprema i razrade godišnjeg programa i plana razvoja luka, predstavnici Županijske lučke uprave Krk jučer su se u Krku susreli s predstavnicima lokalne i regionalne uprave, ali i državnih službi odnosno institucija bitnih za planiranje budućih aktivnosti ŽLU-a.

Među HOP-ovcima i tri proizvođača s Krka

Novi list, 28. listopada 2014.
 
Među 65 proizvođača s 20 hrvatskih otoka (i poluotoka Pelješca) koji su ove godine dobili pravo pravo korištenja oznake kvalitete Hrvatski otočni proizvod nalazi se i troje s otoka Krka.

Sveti Ivan Pavao II. kao dobrodošlica na otoke

Novi list, 13. listopada 2014.
 
Otok Krk, a s njime i svi ostali otoci Krčke biskupije jučer su u Omišlju dobili spomen obilježje na boravak pape sv. Ivana Pavla II. 2003. godine u našoj zemlji.

Krčko zbrinjavanje otpada po toskanskom modelu

Otočni Novi list, 12. listopada 2014.
 
Nakon studioznih i opsežnih priprema, na Krku je još 2005. godine pokrenut projekt ekološki zasnovanog sustava zbrinjavanja komunalnog otpada. Osnovni cilj i zadaća tog projekta bio je da se smeće pretvori u koristan otpad, sirovinu pogodnu za ponovno korištenje. 

Tisuću penzića dijelilo radost sporta i zabave

Novi list, 02. listopada 2014.
 
Čak tisuću ljudi, od kojih 777 natjecatelja, okupio je jučer jubilarni, 10. Županijski festival sportske rekreacije osoba starije životne dobi koji je i ove godine održan u krugu krčkog doma za starije i nemoćne osobe Mali Kartec. 

Krčki kampovi jači i od kiše, i od krize

Otočni Novi list, 14. rujna 2014.
 
Iako bi, sudeći po vremenskim (ne)prilikama koje su je pratile, za ovu turističku sezonu bilo gotovo pa normalno očekivati minuse u odnosu na rezulate ranijih godina, prema podacima koje nam je predstavila direktorica Turističkog ureda TZ Grada Krka Nataša Jurina, turizam na području Grada Krka i u takvim je okolnostima po tko zna koji put pokazao i dokazao svoju žilavost i stabilnost.
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  >  >|