Krk Food Fest: Dani šurlica i šparoga

Između 07. i 30. travnja 2017. godine duž otoka Krka - koji se obzirom na obilje domaćih namirnica smatra oazom autohtone gastronomije, možete krenuti na pravu gastro-turneju koja je dijelom prve proljetne etape Krk Food Festa, manifestacije namijenjene ljubiteljima kvalitetne hrane i jedinstvenih iskustava!
Tradicionalna jela našeg podneblja nisu samo odličan mamac za isprobavanje novih okusa već predstavljaju i svojevrsnu poveznicu s poviješću i otočnim načinom života, naravno kroz bogatu kulturu stola. Prema tome, otok Krk može i jelovnikom ispričati svoju povijest, a idealno mjesto za početak tog kazivanja sigurno su šurlice, domaća tjestenina kao omiljeno jelo ne samo mnogih otočana, već i  gostiju. Čak trideset restorana (u Krku, Vrhu, Korniću, Glavotoku, Omišlju, Malinskoj, Puntu, Klimnu, Vrbniku i Baški), tijekom trajanja Krk Food Festa, kako bi zadovoljili baš svačiji ukus, nudit će ovu deliciju u najrazličitijim kombinacijama, s morskim plodovima, gulašom ili pak divljim šparogama, koje će uz prepoznatljivu tjesteninu, u travnju, sigurno vladati krčkim stolovima. 
 
 
S područja Grada Krka u ovu se manifestaciju, pokrenutu na inicijativu Turističke zajednice otoka Krka, uključilo sedam ugostiteljskih objekata - Restoran Marina (Krk), Kuća Krčkog pršuta Žužić (Vrh), Trattoria Glavotok (Glavotok), Restoran Veja's (Krk), Restoran Torkul (Krk), Konoba Marea (Kornić) i Bistro Top (Krk) - koji zaljubljenike u gastronomiju pozivaju da po promotivnim cijenama kušaju njihove specijalitete te si tako uljepšaju ove rane proljetne dane.