Najave

  • Krk Food Fest: Dani šurlica i šparoga

    08.04.2017
    Između 07. i 30. travnja 2017. godine duž otoka Krka - koji se obzirom na obilje domaćih namirnica smatra oazom autohtone gastronomije, možete krenuti na pravu gastro-turneju koja je dijelom prve proljetne etape Krk Food Festa, manifestacije namijenjene ljubiteljima kvalitetne hrane i jedinstvenih iskustava!
     
  • Radionica: Definiranje utjecaja medija na samopercepciju mladih žena

    27.04.2017
    Mjesec ženskog aktivizma predstavlja projekt riječke Udruge PaRiter, kojem je cilj povezivanje i osnaživanje žena svih generacija na području Primorsko-goranske županije, i to edukacijom o ženskim pravima, rodnoj ravnopravnosti i aktivističkom djelovanju, a ujedno i stvaranjem baze za njihovo umrežavanje i suradnju.
  • Proslava Dana Osnovne škole Fran Krsto Frankopan

    28.04.2017
    Proslava Dana Osnovne škole Fran Krsto Frankopan održat će se 28. travnja 2017. godine u prostorijama škole, s početkom u 10.00 sati.
     
  • Prvomajski inkubator uskoro donosi seriju koncerata i skupnu tematsku izložbu

    29.04.2017
    Ovogodišnje, jedanaesto izdanje Prvomajskog inkubatora, svojevrsnim zagrijavanjem, započelo je već 14. travnja, a (po)trajat će sve do 18. svibnja. Ovaj festival, čiju je organizaciju vodi Udruga Kreativni Krk, kao i dosad, nudit će mnoge žanrovski različite glazbene sadržaje, dopunjene međunarodnom, skupnom izložbom na temu Masovni turizam.
     

U Vrhu otvorena Kuća Krčkog pršuta

Krčko naselje Vrh nedavno je postalo domom pršuta. Naime, ondje je, na aresi Bok od Brozića 40, 12. srpnja 2013. godine, otvoren jedinstven turističko-poljoprivredni objekt, Kuća Krčkog pršuta, u kojoj obitelj Žužić trenutno suši više od tisuću pršuta s tendencijom da taj broj u budućnosti raste.

Marljivim radom i slijedom obiteljskog naslijeđa obitelj Žužić ostvarila je svoj naum, rečeno je na otvaranju, a otok Krk dobio je još jedno mjesto gdje domaći stanovnici, ali i brojni turisti mogu kušati pravi, domaći pršut, kojem je nakon duge procedure dodijeljen certifikat zemljopisnog porijekla. 

Otvarajući novi poslovni objekt krčki gradonačelnik Darijo Vasilić naglasio je kako na otoku Krku ima još autohtonih proizvoda, no pršutar Vjekoslav Žužić prvi je zaslužio certifikat. Nadamo se da će i drugi otočni proizvođači slijediti njegov put, jer to je sada, nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju, najbolji način da njihovi proizvodi postanu traženi dio ugostiteljske ponude.

U Kući Krčkog pršuta okupljeni su dobili priliku uživo vidjeti dijelove proizvodnje ove gastro delicije, saznati sve o posebnostima Krčkog pršuta, kušati ga i naravno kupiti upravo na mjestu gdje nastaje.

Zaslugom Vjeka Žužića, a uz pomoć Grada Krka, Turističke zajednice Kvarnera i Primorsko-goranske županije Krčki pršut dobio je oznaku zemljopisnog porijekla, pridruživši se na taj način malobrojnim hrvatskim proizvodima koji nose ovaj prestižni certifikat.