Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Potpisan ugovor o kreditiranju rekonstrukcije i dogradnje luke Dunat

U Malenoj gradskoj vijećnici, 12. listopada 2017. godine, direktor Komunalnog društva Vecla d.o.o. Danko Milohnić, u nazočnosti gradonačelnika Darija Vasilića, s predstavnicima Zagrebačke banke d.d., potpisao je ugovor o kreditiranju rekonstrukcije i dogradnje luke otvorene za javni promet lokalnog značaja Dunat.

Podsjetimo, još na sjednici održanoj 11. srpnja, Gradsko vijeće Grada Krka krčkom komunalnom društvu dalo je suglasnost za zaduživanje putem dugoročnog kunskog kredita u Zagrebačkoj banci, i to u iznosu od 5.200.000,00 kn, uvećanom za pripadajuće kamate, naknade i troškove (što zajedno iznose 670.930,00 kn), a sve s ciljem financiranja spomenute investicije, koja bi do proljeća naredne godine trebala rezultirati transformacijom postojeće luke u znatno funkcionalnije, sigurnije i prostranije privezište za stotinjak plovila.

Točnije, ovaj projekt predviđa uspostavu 101 veza od kojih će 31 biti komunalan, i kao takav ostavljen na upravljanje Županijskoj lučkoj upravi Krk, dok će njih 70 u statusu nautičkih biti na raspolaganju tranzitnom prometu, tj. turistima. Sad je na tom području ukupno organizirano 30-tak vezova, što znači da će nova luka donijeti 70-tak vezova više, a što će se postići produljenjem postojećeg lukobrana. Jednako tako, unutar lukobranom zaštićenog akvatorija izgradit će se fiksni gat, a čitav kompleks dopunit će i jedan pontonski gat, s time da će se u sklopu planiranih zahvata, u zoni ceste koja od Dunata vodi prema Puntu, izgraditi i novi obalni zid. Uz sve to, danas najplića zona nove luke bit će dodatno produbljena kako bi se u cijelom akvatoriju osiguralo sigurno prometovanje i vezivanje plovila.

Nakon što je Gradsko vijeće dalo podršku projektu, otvoren je postupak javne nabave s namjerom sklapanja ugovora o ustupanju radova na rekonstrukciji i dogradnji luke Dunat, da bi 09. listopada bila donesena Odluka o odabiru kojom se navedeni poslovi, obzirom na ponudu, bez uračunatog PDV-a, vrijednu 5.198.392,30 kn, povjeravaju zajednici ponuditelja koju čine GP Krk d.d. iz Krka i BSK Commerce d.o.o. iz Rijeke.

 

 

Osim predstavljanja same investicije, čin potpisivanja ugovora bio je i prigoda da se ukratko predstave i rezultati poslovanja u veljači ove godine otvorene poslovnice Zagrebačke banke u gradu Krku. Jer u nepunih deset mjeseci oni demonstriraju zaista velik interes i zadovoljstvo stanovnika grada i otoka Krka, ali i velikog broja malih poduzetnika, od kojih većinu čine tvrtke koje se bave turističkom djelatnošću, čemu treba priružiti i mnoge privatne iznajmljivače. Kreditiranje rekonstrukcije i dogradnje luke Dunat tako predstavlja prvi poslovni odnos Zagrebačke banke s Gradom Krkom, i to upravo podsredstvom Komunalnog društva Vecla.