Najave

 • Mala staroslavenska akademija: Dr. Antun Mahnić (1897. - 1920.), krčki biskup

  24.10.2017
  Ovogodišnja, 20. po redu Mala staroslavenska akademija, za čiju je organizaciju već tradicionalno zadužena Osnovna škola Fran Krsto Frankopan, odvijat će se u gradu Krku između 24. i 27. listopada, istražujući u povodu svog jubileja život i djelo dr. Antuna Mahnića, istaknutog krčkog biskupa, glagoljaša, preporoditelja, humanista i izdavača.
   
 • Mjeseca hrvatske knjige u Krku: Promocija knjiga Sopile i Bakine priče

  27.10.2017
  U povodu Mjeseca hrvatske knjige, Udruga za promicanje kulturnog stvaralaštva Tinta 910 u suradnji s Gradskom knjižnicom Krk, 27. listopada 2017. godine, u prostoru Gradske knjižnice Krk (Kvarnerska 23), s početkom u 10.00 sati, organizira promociju knjiga Sopile autorice Anite Rončević i Bakine priče autorice Marije Meri Minić. Moderiranje ovog književnog programa povjereno je Diani Rosandić Živković.
   
 • Priključite se četverodijelnom naprednom tečaju fotografije

  04.11.2017
  Foto klub Krk, od 04. do 25. studenog 2017. godine, organizira napredni tečaj fotografije koji će se na različitim krčkim lokacijama - u prirodi ili predavaonici (smještenoj u prostorijama Društvenog centra Krk) - odvijati svake subote (uglavnom) između 11.00 i 13.00 sati, uz mogućnost pomicanja termina, i to u prethodnom dogovoru sa svim polaznicima.
   

Osmi saziv Male krčke akademije ovisnosti: Zakonske posljedice ovisnosti

Mala krčka akademija ovisnosti, koju po osmi put priređuje Klub liječenih ovisnika otoka Krka Gromača, održat će se 13. listopada 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, u prostoru sportske dvorane Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Matične škole Krk.

Ovo značajno događanje specifično je po tome što svake godine obrađuje jednu opsežnu temu dovodeći u Krk eminentne stručnjake po pitanju ovisnosti, nakon čega se slažu algoritmi namijenjeni nadležnom Ministarstvu. 

U fokusu ovogodišnjeg saziva biti će zakonske posljedice ovisnosti, a nakon pozdravnih govora krčkog gradonačelnika Darija Vasilića i moderatora Marijana Markiča, inače predsjednika krčke Gromače, okupljene očekuju dva stručna predavanja, a potom i radionica. O prekršajno-kaznenom značaju bolesti ovisnosti najprije će kazivati prof. dr. psih. Zoran Zoričić, za kojim slijedi izlaganje dr. psih. Roberta Torrea o preventivnom terapijskom radu s ovisnicima počiniteljima prekršajnih i kaznenih dijela, te naposljetku i radionica o zakonskim komplikacijama ovisnosti čije je vođenje povjereno dipl. psihoreap. Dolores Prodan i dipl. kriminalist. Tatjani Vlah Martinović. Na samome kraju slijedi zaključak, kao i podjela zahvalnica za uspješnu suradnju i doprinos u radu klubova liječenih ovisnika.

Ovogodišnjim sazivom obuhvaćeno je i predavanje namijenjeno osnovnoškolcima što će ga istog dana, na temu Ovisnost! Što je to?, u auli osnovne škole održati prof. dr. sc. Zoran Zoričić.

 

Program:

 

08.50

Ovisnost! Što je to?

Predavač: prof. dr. sc. Zoran Zoričić

 

10.00 - 10.30

Pozdravni govori: Marijan Markič, Darijo Vasilić

Otvaranje akademije

 

10.00 - 11.15

Prekršajno-kazneni značaj bolesti ovisnosti

Predavač: prof. dr. psih. Zoran Zoričić

 

Vrijeme za diskusiju i kratka pauza

 

12.00 - 12.45

Preventivni terapijski rad s ovisnicima počiniteljima prekršajnih i kaznenih dijela

Predavač: dr. psih. Robert Torre

 

Vrijeme za diskusiju

 

13.00 - 13.45

Zakonske komplikacije ovisnosti

Voditeljice radionice: dipl. psihoreap. Dolores Prodan, dipl.kriminalist. Tatjana Vlah Martinović

 

13.45 - 14.00

Zaključak i podjela zahvalnica za uspješnu suradnju i doprinos u radu klubova liječenih ovisnika