Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Osmi saziv Male krčke akademije ovisnosti: Zakonske posljedice ovisnosti

Mala krčka akademija ovisnosti, koju po osmi put priređuje Klub liječenih ovisnika otoka Krka Gromača, održat će se 13. listopada 2017. godine, između 10.00 i 14.00 sati, u prostoru sportske dvorane Osnovne škole Fran Krsto Frankopan - Matične škole Krk.

Ovo značajno događanje specifično je po tome što svake godine obrađuje jednu opsežnu temu dovodeći u Krk eminentne stručnjake po pitanju ovisnosti, nakon čega se slažu algoritmi namijenjeni nadležnom Ministarstvu. 

U fokusu ovogodišnjeg saziva biti će zakonske posljedice ovisnosti, a nakon pozdravnih govora krčkog gradonačelnika Darija Vasilića i moderatora Marijana Markiča, inače predsjednika krčke Gromače, okupljene očekuju dva stručna predavanja, a potom i radionica. O prekršajno-kaznenom značaju bolesti ovisnosti najprije će kazivati prof. dr. psih. Zoran Zoričić, za kojim slijedi izlaganje dr. psih. Roberta Torrea o preventivnom terapijskom radu s ovisnicima počiniteljima prekršajnih i kaznenih dijela, te naposljetku i radionica o zakonskim komplikacijama ovisnosti čije je vođenje povjereno dipl. psihoreap. Dolores Prodan i dipl. kriminalist. Tatjani Vlah Martinović. Na samome kraju slijedi zaključak, kao i podjela zahvalnica za uspješnu suradnju i doprinos u radu klubova liječenih ovisnika.

Ovogodišnjim sazivom obuhvaćeno je i predavanje namijenjeno osnovnoškolcima što će ga istog dana, na temu Ovisnost! Što je to?, u auli osnovne škole održati prof. dr. sc. Zoran Zoričić.

 

Program:

 

08.50

Ovisnost! Što je to?

Predavač: prof. dr. sc. Zoran Zoričić

 

10.00 - 10.30

Pozdravni govori: Marijan Markič, Darijo Vasilić

Otvaranje akademije

 

10.00 - 11.15

Prekršajno-kazneni značaj bolesti ovisnosti

Predavač: prof. dr. psih. Zoran Zoričić

 

Vrijeme za diskusiju i kratka pauza

 

12.00 - 12.45

Preventivni terapijski rad s ovisnicima počiniteljima prekršajnih i kaznenih dijela

Predavač: dr. psih. Robert Torre

 

Vrijeme za diskusiju

 

13.00 - 13.45

Zakonske komplikacije ovisnosti

Voditeljice radionice: dipl. psihoreap. Dolores Prodan, dipl.kriminalist. Tatjana Vlah Martinović

 

13.45 - 14.00

Zaključak i podjela zahvalnica za uspješnu suradnju i doprinos u radu klubova liječenih ovisnika