Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Krenula procedura za sedmi po redu izbor osobe godine otoka Krka

Multimedijalna udruga Krčka beseda i nezavisni Internet portal otok-krk.org po sedmi su put za redom inicirali izbor osobe godine otoka Krka. Prva od šest dosad izabranih bila je Miranda Šebelja iz Krka, zatim Petar Bajčić iz Brusića, Anton Juranić Pivac iz Jurandvora, Mirjana Skomeršić iz Krka i Ivan Šabalja iz Porta, dok je prošle godine glasovima čitatelja najbodulom proglašen Goran Marević iz Krka.

 

 

Pravila kandidiranja i odabira:  

 

1. Kandidat koji zaslužuje biti proglašen osobom godine otoka Krka za 2017., pored obveznog prebivališta na otočnom području, mora u svakom pogledu biti uzoran, s naglaskom, što ujedno predstavlja i temelj samog izbora, da je tijekom ove godine realizirao neko posebno i hvalevrijedno djelo, iliti postignuće, odnosno ostvario rezultat ili dobio zasluge, i to u bilo kojem segmentu života: humanitarnom, znanstvenom, umjetničkom, gospodarskom i slično. Sportaši i sportski djelatnici ovdje nisu spomenuti, ne zato što to ne zaslužuju, već zato što se svake godine, u režiji otočnih općina, bira najbolji sportaš otoka Krka. Uz to, neće se prihvaćati niti prijedlozi za one kandidate koji budu predlagani za postignuća u poslu kojeg profesionalno obavljaju, odnosno za koji primaju novčanu naknadu.

 

2. Isti kandidat ne može biti izabran za osobu godine dvaput za redom. 

 

3. Kandidate za osobu godine otoka Krka mogu predlagati svi čitatelji i suradnici portala otok-krk.org. Prijedlozi s imenom, prezimenom, godinom rođenja i adresom, zatim detaljnijim obrazloženjem kandidature te imenom, prezimenom i adresom predlagatelja, potrebno je dostaviti e-mailom na otokkrk.org@gmail.com. Anonimni prijedlozi neće se uzimati u razmatranje. 

 

4. Članovi uredništva portala, kao i članovi njihovih užih obitelji, ne mogu biti predloženi za osobu godine. 

 

5. Prijedlozi se primaju zaključno do petka, 01. prosinca ove godine, i to najkasnije do ponoći. 

 

6. Uredništvo će potom provjeriti sve dostavljene prijedloge i objaviti kompletnu listu, ali bez podataka o predlagateljima. Svi čitatelji potom će dobiti priliku da e-mailom na otokkrk.org@gmail.com proslijede eventualne primjedbe vezane uz predložene kandidate. Iste također moraju biti potpisane jer u suprotnom neće biti razmatrane. Čitav postupak planira se zaključiti do 15. prosinca. 

 

7. Na naslovnici portala otok-krk.org zatim će, u formi ankete, biti objavljena kompletna lista kandidata, a čitatelji će, do 24. prosinca, moći glasovati, ali samo za jednog od njih. Osoba godine otoka Krka za 2017. bit će, kao i dosad, obznanjena na Božić.