Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Dio kotorske delegacije na prijemu kod krčkog gradonačelnika

Uoči otvorenja izložbe Petnaest desetljeća Bokeljske mornarice na fotografijama, gradonačelnik Darijo Vasilić, 06. listopada 2017. godine, u pratnji Maje Parentić, ravnateljice krčkog Centra za kulturu, primio je dio u Krk pristigle crnogorske delegacije, redom djelatnike i suradnike Pomorskog muzeja Crne Gore u Kotoru.

O najaktualnijem projektu, kao i budućim planovima vezanim uz kulturne suradnje ta dva poviješću povezana grada tako su uz domaćine imali prilike raspravljati Andro Radulović, direktor Pomorskom muzeja Crne Gore u Kotoru, Slavko Dabinović, tamošnji bibliotekar te Mileva Pejaković-Vujošević, bivša direktorica, no unatoč umirovljenju i nadalje suradnica za projekte međunarodne kulturne suradnje. 

Bila je ovo izvrsna prigoda za prisjećanje dosad realiziranih izložbeno-muzejskih programa kojima je na najbolji mogući način promovirana bogata povijesna, pomorska i kulturna baština, od prvog gostovanja Kotorana u Krku, 2011., postavom Pomorstvo Boke kotorske u vrijeme venecijanske uprave, za kojim su uslijedile izložbe Ex-voto - zavjetni darovi bokeljskih pomoraca, 2013., te Nakit i ukras na nošnjama u Boki kotorskoj od 18. do 20. stoljeća, 2015., pa sve do uzvratnih gostovanja Krčana u Kotoru, i to izložbenim projektima Komunicirajmo baštinu, 2012., Krk otok vila, 2014., te Otok jedne ljubavi, 2016. godine. Ta je kronologija dovela i do ove najrecentnije suradnje dvaju sada već prijateljskih ustanova koja se ogleda u izložbi što će u sklopu ovogodišnje manifestacije Štorija o galiji Cristo Ressussitato, 07. listopada, biti otvorena u Galeriji Decumanus. A da je tijekom tih šest godina izgrađena zaista čvrsta veza između Krka i Kotora, svjedoči i gotovo premijerno najavljen višegodišnji istraživačko-izložbeni projekt Od Krka do Kotora: Ivan Volarić Piturić koji bi trebao rezultirati sistematizacijom građe najprije za potrebe kotorske (2018.), a potom i krčke izložbe (2019.) kojima bi se javnost upoznala s likom i djelom tog izuzetno aktivnog krčkog majstora - slikara i dekoratera - koji je stvarao duž istočnojadranske obale, a najviše na području Krka i Boke kotorske, čime bi se naposljetku stvorila kvalitetna podloga za daljnje istraživačke poduhvate, ali i slične izložbene valorizacije.

Kao i svaki prijatelji susret, tako je i ovaj, nakon ugodnog druženja, završen međusobnim darivanjem, što znači da će biblioteka kotorskog muzeja odsad biti bogatija za dvije Krčanima važne (nedavno objavljene) monografske publikacije, i to za rukopis Antona Bozanića o Gradu Krku, te knjigu Nedeljka Dunata i Katarine Prebeg koja donosi konačno valoriziranu povijest krčkog Jedriličarskog kluba Plav.