Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Slatki otok: Za osnovnoškolce bez očeva prikupljeno 7.100,00 kn

U organizaciji Humanitarne udruge Andrijana Gržetić, 23. prosinca 2017. godine, na prigodno okićenoj Veloj placi održana je, jubilarna deseta po redu humanitarno-prodajna izložba bodulskih kolača Slatki otok.

Od dobrovoljnih priloga koje su brojni kupci ostavljali za odabrane slastice - pogače, kroštule, kiflice, fritule, imbriagone, orehnjače, medenjake i ostale tradicionalne slatke delicije - prikupljeno je solidnih 7.100,00 kn, kojima valja pridružiti i ovogodišnju donaciju iseljeničkih klubova iz New Yorka vrijednu 932,00 $, ali i sredstva namijenjena udruženju ove godine izdvojena iz Proračuna Općine Dobrinj. Zavidnu količinu slastica, koje su i ovog puta rasprodane u rekordnom vremenu, za potrebe humanitarne izložbe darovale su brojne otočanke i otočani, ali i kulturna, sportska te karitativna udruženja. Na dva poveća štanda tako je tijekom jutra, uz koordinatoricu ove hvalevrijedne inicijative Gordanu Gržetić, dežuralo i nekoliko osoba iz javnog života otoka Krk. U akciji, realiziranoj pod motom - odaberi što želiš, plati koliko možeš, pomogni ako hoćeš, prikupljena sredstva bit će kao i prethodnih godina namijenjena nastavku realizacije primarnog projekta udruge, odnosno stipendiranju osnovnoškolaca, koji su ostali bez očeva. Informacije radi, za tekuću školsku godinu dodijeljene su dvije školarine otočnim osnovcima, i to svaka u iznosu od 4.000,00 kn. Prema dostupnim saznanjima, riječ je o jedinoj nacionalnoj neprofitnoj organizaciji, koja školuje isključivo osnovnoškolce bez očeva.