Najave

 • Zabavite se uz program Krčkog karnevala!

  07.01.2018
  Kao što tradicija nalaže, u nedjelju, 07. siječnja 2018. godine, u 11.00 sati, na Veloj placi u Krku započenje Krčki karneval, i to podizanjem karnevalske zastave, ali i predajom gradskih ključeva u ruke uvijek raspoloženih maškara. Ovogodišnja manifestacija broji tri karnevalske zabave subotom (06. i 20. siječnja te 03. veljače) i jednako toliko dječjih reduta nedjeljom (07. i 21. siječnja te 04. veljače), kada će u šatoru smještenom na autobusnom kolodvoru sve one željne dobre zabave redom razveseljavati Mladen Grdović, Dražen Zečić i Jole. Maskirane zabave subotom startaju u 21.00, dok je mališanima karnevalski šator na raspolaganju od 16.00 sati gdje ih uz dobru svirku očekuju i nagrade za najbolje maske. Zatvaranje kranevala uz spuštanje karnevalske zastave, vraćanje gradskih ključeva i spaljivanje pusta, a sve to uz dobru maskiranu feštu, krafne, fritule i ostale krčke delicije, bit će u utorak, 13. veljače, u popodnevnim satima, priređeno na Gradskoj rivi i Veloj placi. Za režiju svih karnevalskih zabava, kao i prethodnih godina, zaduženi su članovi Karnevalske udruge Povero Krko.
 • Ćiro i Gospođica Neću kao uvod u treću sezonu programa Vama glumimo

  19.01.2018
  Krčki Centar za kulturu, od siječnja 2018. godine, iznova započinje s programom Vama glumimo kojim će biti obuhvaćeni kazališni programi za djecu i odrasle, a odvijat će se sve do travnja, i to trećeg petka i subote u mjesecu, s time da je petak rezerviran za gostovanja predstava namijenjenih odraslima, dok je subota posvećena djeci.
 • Info dan HBOR-a u gradu Krku: Savjetovanje namijenjeno poduzetnicima

  22.01.2018
  HBOR-ov Područni ured za Primorje i Gorski kotar u suradnji s LAG-om Kvarnerski otoci te Udruženjem obrtnika otoka Krka organizira individualne razgovore poduzetnika s voditeljicom Područnog ureda Vesnom Bartolović Staničić, koji će se, 22. siječnja 2018. godine, između 10.00 i 14.00 sati, odvijati u sjedištu LAG-a Kvarnerski otoci, Vršanska 14, u gradu Krku.
 • 13. Noć muzeja: Život Salpe, izložba fotografija Srđana Hulaka

  26.01.2018
  Povodom popularne nacionalne inicijative Noć muzeja koju i ove godine, 13. put za redom, provodi Hrvatsko muzejsko društvo, Centar za kulturu Grada Krka u suradnji s krčkim fotografom Srđanom Hulakom, priređuje zanimljiv izložbeni program pod nazivom Život Salpe.

Program Ususret badnjem jutru Krčane obradovao izložbom i koncertom

I ove godine, u režiji Centra za kulturu Grada Krka, u Galeriji Decumanus i na obližnjoj Veloj placi, u petak, 22. prosinca, odvijalo se četvrto po redu izdanje blagdanskog programa sačinjenog od izložbenih i koncertnih sadržaja - prigodno nazvanog Ususret badnjem jutru u Krku.

Tako je najprije, kao svojevrstan uvod u proslavu Badnjaka, u Galeriji Decumanus, pred okupljenim mnoštvom otvorena prigodna božićna izložba članica Zajednica Talijana Krk, a čiji su postav zajednički predstavile Maja Parentić, ravnateljica Centra za kulturu i Silvana Pavačić, predsjednica Zajednice Talijana, dok je čast da izložbu otvori pripala gradonačelniku Dariju Vasiliću.

Zadovoljstvo mi čini, uvodi Parentić, predstaviti izložbu koja otkriva što sve rade zaista vrijedne članice Zajednice Talijana Krk, inače okupljene u Umjetničkoj sekciji Milo Seršić. Kako ovaj postav kojim dominiraju radovi čije su teme povezane s božićnim vremenom, čini naše četvrto druženje priređeno u Galeriji Decumanus, moramo se složiti kako je kvalitativan pomak sa svakom novom izložbom sve veći, posebice kada se osvrnemo na zaista uspjelu keramiku, što iznova govori u prilog serioznom i predanom radu koji jednostavno mora polučiti željenim pomacima.

Zajednica Talijana Krk, nastavlja Pavačić, kao udruga koja njeguje talijansku kulturu, umjetnost i jezik, te koja je za suradnju otvorena svim sugrađanima, u sklopu svojih mnogobrojnih aktivnosti priredila je i ovu izložbu. Sam postav koji se dugo pripremao stoga predstavlja naš prilog ovogodišnjem krčkom adventu, kao najduhovnijem periodu godine. Kao i dosad, dodaje Pavačić, trudimo se da vrijedne aktivistkinje naše umjetničke sekcije, svojim kreacijama upotpune ponudu kulturnih događanja u našem gradu, što im je, nadam se, i pošlo za rukom zahvaljujući prvenstveno angažmanu neumornih profesorica i velikih kreativki Blanke Petric, voditeljice radionice keramike i Božice Žic, pod čijim su okriljem ovog puta nastale neobične slike, i to korištenjem nimalo lake tehnike kaširanja. Na kraju obećajem da ćemo i nadalje njegovati likovni izričaj te se nadam da ćete s jednakim interesom podržati naše daljnje djelovanje kako bi se i ubuduće imali prilike sretati i družiti na nekoj od predstojećih izložbi, zaključila je Pavačić.

Božićna izložba Zajednice Talijana Krk može se ragledati 23., 27., 28. i 29. prosinca 2017. te između 01. i 12. siječnja 2018. godine, svakim radnim danom, od 10.00 do 12.00 sati.

Nakon otvorenja izložbe, sve željne dobre svirke i pravog blagdanskog raspoloženja na Veloj placi oduševio je božićni koncert Melanije Purić u pratnji Xfinity Banda uz neizostavnu zakusku s bakalarom i vinom, ali i sajmom domaćih proizvoda i rukotvorina koji je dijelom još jedne blagdanske manifestacije, i to Adventa na placi za koji se ponovo brine Kreativni Krk.